Känn er som hemma!

Om oss

Pekka & Monica

Vi som driver Bjärtrå bed & breakfast är Monica och Pekka, Bjärtråbor sedan juni 2016 då vi lämnade Stockholm. Vi har tillbringat somrarna i området sedan början av nittiotalet när våra tre barn var små.

Huset är byggt i slutet av 1800-talet och har sedan dess använts som privatbostad. Vi har i många år uppmärksammat hur vackert huset är, och sommaren 2013 fick vi nys om att det var till salu. Den dåvarande ägaren hade precis målat om huset utvändigt i tidstypiska färger, och vår idé om ett bed and breakfast började gro. I slutet av september införlivades tankarna och vi påbörjade den varsamma renoveringen med hjälp av lokala hantverkare och i juni 2015 tog vi emot de första gästerna.

Bild på huset

På entréplanet hittar ni ett stort allrum, matsal samt badrum. Här ligger även köket där er frukost tillagas, och det finns en dörr ut på altanen. En trappa upp ligger gästrummen, alla med sköna Eken-sängar. Här finns också en stor öppen yta med soffor och fåtöljer, samt ytterligare en toalett. Wi-fi finns gratis i hela huset. Vi värmer gärna den finska vedeldade bastun för våra gäster!

Aktiviteter i närheten:

  • Prova whisky på Box Destilleri.
  • Känn spänningen på Dannero travbana.
  • Fynda på loppis!

Höga kusten området är fylld med aktiviteter såsom vandring, kajakpaddling, Via-Ferrata, golf och mycket mer, så tveka inte att kontakta oss för ytterligare information!

Varmt välkomna!